Juče je bio jedan od onih dana kada sam jako ponosna na sebe, zadovoljna sobom i svime što sam ostvarila. U nastavku delim aktivnosti i rituale koji su uticali da se osećam produktivno i prisutno u toku celog dana, kao i da uspešno završim dan:

1. Popisujem sve svoje obaveze i želje veče pre. To me mentalno priprema za sve što želim i mozgu daje komandu da u toku noći osmisli koji je najbolji i najlakši način da se to i ostvari.

2. Jutro započinjem limunadom, nakon koje posle pola sata jedem voće ili musli. Voda da probudi organizam i hidrira telo nakon spavanja a doručak da pokrene mozak i telo. 

3. Dnevnik. Pišem redom sve što mi je na pameti, minimum 3 strane. Istrajna sam čak i kada mi misli lete. Pravim redosled za listu aktivnosti koju sam sebi odredila za ovaj dan. Ubacujem ono što me raduje, ono što mi je važno za fizičko zdravlje, zamišljam u hodu da sve lako ispunjavam sa dobrim osećajem u stomaku i da uživam u procesu. 

4. Držim se rasporeda i radim uvek prvu stvar sa liste prioriteta. Pravim se da druga, treća, … stota ne postoji.

5. Radim jednu po jednu stvar. Fokusirana sam na jednu aktivnost i njoj u potpunosti posvećena. Pronalazim način da zadržim mir i uživam kako u kuvanju, tako i u odlasku u prodavnicu. 

6. Čitam knjigu. Onu koja me je privukla da treba da je uzmem. 

7. Ostavljam telefon sa strane i koristim ga tek kada na mojoj listi prioriteta dodjem do njega.

8. Meditiram. Dišem duboko i vraćam se na dah kada god osetim napetost i nemir. 

9. Pratim intuiciju. Čitam pola strane knjige koje mi pomaže da se povežem sa tim osećajem u stomaku koji želim da me vodi kroz dan.

10. Svaku dodatnu aktivnost koja iskrsne stavljam na listu i dodeljujem joj prioritet. Radim samo prvo sa liste prioriteta i dalje.

11. Imam redovne obroke, pravim od obroka male rituale i uživam u onome što unosim u svoje telo. Biram zdrave namirnice, sveže povrće. 

12. Provodim vreme u prirodi, barem sat vremena dnevno.

13. Šetam ili se bavim fizičkom aktivnošću barem sat vremena dnevno.

14. Obraćam pažnju na ljude oko mene, pružam i primam ljubav. Danas sam sa bakom u dvorištu razgovarala i družila se malo. 

15. Radim one aktivnosti za koje osećam da daju doprinos, u ovoj situaciji kačim video o FON-u i zakazujem radionicu. 

16. Provela sam vreme i komunicirala sa ljudima koji me inspirišu.

Sad vidim da je duga lista ali suština je da sam i pored svega ovoga stigla da završim sve planirano i još dodam ponešto.

Ja srećna i zadovoljna. A vi? Kakav vam je bio dan?

Da li biste nešto od ovih aktivnosti primenili u svom životu? Za koju verujete da bi vam pomogla?

12