Kako ste ljudi? Primetite osećaj i zapišite ako vam je lakše.

Pre nego što krenete u čitanje, pustite ovu muziku na YouTube-u i zavalite se 🙂

Danas je svanuo prvi dan kako čim sam otvorila oči nisam pogledala koliko je zaraženih ljudi. I to mi je baš prijalo.

Fokusirala sam se na ono što mogu da uradim i prepustila se veri da će sve biti okej. Danas je drugi dan kako jutro započinjem meditacijom i jogom Kathu Pranam u dvorištu na suncu. To mi je najlepši deo dana. 

Uživala sam u danu sa sestrom, kreiranju videa na teme koje ste mi predlagali. Slušala sam edukaciju iz digitalnog marketinga AFA mentorskog programa i primetila koliko volim da budem okružena preduzimljivim i aktivnim ljudima.

Imala sam i psihoterapiju, koja mi je pomogla da razrešim neke teme koje su se javile nakon 3 dana boravka sa mojima.

Ima ona izreka: Kada misliš da si radio na sebi dosta, vrati se svojima da proveriš.

Nije tako strašno, ali lako se neki obrasci ponašanja krenu ponavljati i jaaaako je važno da ih osvestimo. I vratimo svojoj suštini. Pravom sebi. I zadržimo svoje granice u odnosima, uz poštovanje i razumevanje tuđih.

Ovaj nespokoj i nemir sa COVID-19 sam iskoristila da krenem da radim na projektu koji me već neko vreme radi u stomaku. Počela sam da okupljam tim sa kojim bih radila na unapređenju obrazovanja u Srbiji i to me jaaaaako raduje i inspiriše. Vidim u ovome svemu što se dešava priliku da započnem nešto novo i drugačije.

Kako su mi na neki način pali u vodu poslovni poduhvati, putovanja i događaji – mogu reći da sam dotakla dno. Vrativši se u Vinču, razmišljala sam o svemu što mogu radim. Poljoprivredi, njivi.

Kao da sam za svoj život dobila čist beli list papira i priliku da ga ispočetka nacrtam. I lepo mi je. Ne plašim se prvi put posle dugo vremena.

Shvatila sam da u teškim trenucima naš mozak uvek nađe način da stvori nešto novo. Što će srediti situaciju. I da strah samo stoji na putu tom razvoju i promenama. I da se desi sto puta da nemam posao, uvek mogu da izmislim jedan. I tako je olakšavajuće gledati na stvari kroz ovu prizmu. 

Shvatila sam i koliko se sve dešava u pravo vreme i uvidela kako su se kockice za puno toga sjajno namestile. Ljudi sa kojima sam se upoznala u prethodna dva meseca su odmah dobili neki svoj značaj u mom životu. 

Počela sam da istražujem i novu temu – kosmos, zakone fizike, metafizike i sve što čini našu realnost. Shvatila sam koliko nemam pojma. Malo sam se i smejala tome. Vidim kako razvijam kod sebe humility (sprski prevod je poniznost, ali nije to). Podrazumeva miks skromnosti i odmerenosti. Suprotno je aroganciji i misli da smo popili svu pamet sveta. A ono to znanje o svetu oko nas nikada neće biti ni ispitano u potpunosti. Isto kao što nikada zapravo nećemo videti svet oko sebe objektivno i realno kakav jeste. 

Kurs Question Reality! je ovde. Link za još 450 besplatnih kurseva IVY league univerziteta je ovde. Još jedan genijalan kurs koji vredi poslušati sledi:

https://www.coursera.org/learn/the-science-of-well-being/home/welcome?ranMID=40328&ranEAID=EHFxW6yx8Uo&ranSiteID=EHFxW6yx8Uo-nVGYnfy5mPicgt1EhTs8_g&siteID=EHFxW6yx8Uo-nVGYnfy5mPicgt1EhTs8_g&utm_content=10&utm_medium=partners&utm_source=linkshare&utm_campaign=EHFxW6yx8Uo

Jedino što me trenutno brine je: Da li se igram dovoljno? Čime hranim dušu?

Meditacija, joga i dnevnik mi nisu dovoljno. Jedna odigrana društvena igra nije dovoljno. Balans u svemu je ključ.

Tako sam došla do teksta:

Stiže mi notifikacija na telefonu: A loving heart is truest wisdom. 

S tim u vezi evo i jedne preporuke za knjigu koju čitam trenutno – dostupna je online: SHAKTI GAWAIN: 4 LEVELS OF HEALING

Nadam se da ste mi dobro i da koristite ovo vreme za kvalitetnu samorefleksiju. Ovo vreme mira i stajanja u mestu čini se savršeno da preispitamo svoj život.

Kao što je Ajnštajn rekao:

Ludost je raditi istu stvar više puta i očekivati drugačiji rezultat.

Pročitajte još njegovih genijalnih misli OVDE. On mi je ovih dana inspiracija.

Budite mi zdravi i u miru sa sobom.

Volim vas puno,

Dijana

Zahvalna na Milici koja mi je zagolicala znatiženju da krenem da istražujem tajne kosmosa. Martini što me je upoznala sa Majom. Maji što mi pomaže da jednoj ideji dam krila. Miljani, Mariji i Sanji jer svojim idejama doprinose da naša deca budu zdravi i srećni ljudi.

Par reči zahvalnosti za ljude u mom životu
7