Pre 4 godine sam kreirala svoju prvu tablu sa ciljevima i željama. Sa puno ljubavi i pažnje sam seckala sličice iz časopisa, ispisivala na raznobojnim papirićima želje na različitim životnim poljima: ljubav, karijera, lični razvoj, zdravlje, dom, slobodno vreme, novac.

PRIJAVI SE ZA RADIONICU KREIRANJA VISION BOARD-A OVDE.

Kreativni proces bi trajao i par nedelja – dopisivala bih sve što mi je promaklo i onda sa oduševljenjem usmerila svu svoju energiju da se to i ostvari. Taj podsetnik u sobi mi je bio dovoljan da krenem da manifestujem ostvarenje. Kada kažem manifestujem, ne mislim baš na magični štapić – jer je put ostvarenja ciljeva popločan malim koracima koje preduzimam svakog dana.

Manifestacija je za mene korišćenje vizuelnih slika u glavi i dobrog osećaja u stomaku koji je vezan za ostvarenje cilja uz niz uzastopnih, svesnih akcija koje su usmerene prema realizaciji željenog. 

Vizualizacija može da pomogne u povećanju motivacije zamišljanjem uspešno izvedenog cilja, podsticanju uverenja da je nešto moguće…Ali ne može da ojača mišić volje.

Olicentar.rs

Kako manifestacija izgleda u praksi?

Želela sam MacBook Pro, uz opis po mojoj meri i aktivirala sam sve ljude za koje sam znala da mogu da mi pomognu u procesu pronalaženja laptopa. Čuvala sam novac za njega i zamišljala kako na njemu kuckam, nosim sa sobom na putovanja. Na kraju sam veče pred radionicu ustala iz kreveta, mrtva umorna, da vozim do Rakovice kod nepoznatog lika koji živi u vrlo jezivoj kući (spolja), da vidim polovan MacBook Pro.


Ispostavilo se da tu živi moj kolega sa fakulteta koju je prodavao laptop po vrlo pristupačnoj ceni i da ta konfiguracija u potpunosti zadovoljava potrebe koje sam imala. Ta-daaa! Evo ga pod mojim prstima i obožavam ga. 

Nekada je manifestacija brža, nekada sporija, zavisi od fokusa i pažnji usmerenoj prema željenom – ali ostvarilo mi se do sada uvek.

Zato što verujem u vizuelizaciju, manifestaciju i vision board, pokrenula sam radionicu na kojoj delim svoje znanje i pomažem i drugim ljudima da se pokrenu i ostvare svoje snove.

PRIJAVI SE ZA RADIONICU KREIRANJA VISION BOARD-A OVDE.

Kako radionica funkcioniše?

U prvom delu se upoznajemo. Smatram da je vrlo važna dobra energija među ljudima i da nas na kraju dana vežu sve lepe uspomene i trenuci sa dragim ljudima. Zato želim da se povežemo i bliže upoznamo u prvih 15-ak minuta.

Nakon toga, sledi razgovor o ključnim elementima vizuelizacije, mislima i uverenjima. Zato što verujem da se sve mora odmah probati u praksi – počinjemo sa vežbama gde učesnici pišu svoje stavove o važnim oblastima u svom životu. Kroz grupni razgovor to komentarišemo, zapisujemo nova, korisna uverenja i inspirišemo se pričama koje svako deli. Ovo je radionica gde svi aktivno učestvujemo.

Drugi deo radionice je vezan za osmišljavanje budućnosti. Imate 45 minuta da ispišete što više aktivnosti koje želite da ostvarite u budućnosti. Za početak pišemo, jer je to alat da preispitamo svoja razmišljanja, stavove i želje. 

Zatim sledi listanje, seckanje, rezanje, đuskanje, smejanje, slaganje, bockanje, opet smejanje, nazdravljanje i oduševljeno zagledanje magične budućnosti koja dolazi. Uz zagrljaje vas ispraćam, sa napomenom da dovršite ono što niste u potpunosti definisali – jer ništa se ne podrazumeva.

Učesnice prve radionice kreiranja vision board-a

Ako ti se sviđa jedna ovakva nedelja, pozivam te mi se pridružiš na sledećoj radionici kreiranja vision board-a. Radionica traje 5h, cena je 6.000rsd i u nju je uključen materijal za rad – radni listovi, časopisi, kafa, čaj, ponekad i neka grickalica i šampanjac! Uvek mi je zabavno da vas iznenadim – tako da ne bih sve ni da otkrivam. Radujem se viđanju!

PRIJAVI SE ZA RADIONICU KREIRANJA VISION BOARD-A OVDE.

UTISCI SA RADIONICE

Podsetila sam se koliko mi je kreiranje vision boarda svojevremeno pomoglo da iskristališem svoje želje i da pustim da se neke spontano prikažu kroz biranje silka i poruka. Osvestila sam neka uverenja koja želim da promenim i odmah nakon radionice izbegla da izgovorim ili napišem “nemam vremena” što sam ranije često radila.

Jelena Bašević, autorka bloga Snovi u koferima

Rečenica sa radionice koja mi se duboko urezala i koja me motiviše: Šta god um moze da zamisli i veruje, to može i da ostvari.

Marija Glišić, autorka bloga Vinski kutak

Razgovor o ciljevima na početku i sam stav grupe koji je jako pozitivan, ohrabrujuć iako se prvi put vidimo u životu. Osetila sam puno pozitivne energije i podiglo je moju veru u čuda, da to tako nazovem.

Kristina, studentkinja FON-a

Jako mi se dopalo upoznavanje sa novim ljudima i razmena iskustava. Prijatna atmosfera. Takodje mi se sviđa što su u pitanju manje grupe, inače bi se ljudi (pretpostavljam) manje usuđivali da pričaju o pojedinim stvarima. Sviđa mi se generalno cela ideja 🙂

Katarina, programer

Svidelo mi se mnoštvo različitih priča i novo uverenje da nisi sam! Upoznavanje nekih novih hrabrih žena koje su tako kreativne i otvorene za nove stvari što nije svakodnevica.

Marija, učenica gimnazije

I za kraj, podsećam:

Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari!

Živeli!
13